agak2 sape laa yang tengah bukak nie =.=

Wednesday, December 29, 2010

stop being proud laa

second to none orang yang aku paling benci dalam dunia ni ade lah orang yang banggekan dirinya.. haha.. sebab ape aku cakap cmtu..?? sebab ini --->

klik pada gambar kalau xnampak
hahaha.. bace pon da taw kan.. yelaa.. sape laa kite nie yang die nak bangge-bangge n sape laa die yang die nak bangge-bangge.. hahaha.. lawak je.. dah laa antar chat memula kat aku.. pastu nak berbangga cmtu plak..

stop being proud laa.. memang saje je aku blurkan nama kau sebab xnak laa aibkan orang lain.. tapi kalau kau yang terasa tu terbaca benda ni somewhere in the internet.. sorry la sebab buat macam ni.. xde niat nak aibkan ko pon.. wassalam

(gambar: screenshot sebenar dengan editing sikit supaya lebih jelas pembacaannya)

En Route To Becoming A Pilot

xde kena mengena pon
assalmaualaikum wat readers.. hehehe.. mungkin bole wish selamat tahun 2011 kot sebab lagi berapa hari dan jam je sebelum tahun 2011... oke lah.. jom kita ke tajuk atas tu  ^ ^ ^ 'En Route To Becoming A Pilot'

time ni baru masuk.. sume bluuuurrrr je.. 2 yang pakai baju biru tu pon pilot gak :)
oke.. apekah yang aku maksudkan tentang 'En Route To Becoming A Pilot'... huhuhu.. oke laa.. senang cerita semalam 28.12.2010 aku pergi satu seminar kerjaya dekat Asrama Felda Semai Bakti dekat Taman Keramat rasenye laa.. huhuhu.. aku bukan taw sangat =.= beshhhhh woooo.. ahahahhaa.. sebab ape? kite belajar untuk jadi pilot dekat sana.. yela.. memang laa kitorang xbawak kapal terbang real tapi cukup laa sekadar main game tentang kapal terbang... TAPI !!! main game pon, ataupon simulation pon bukannya pakai keyboard atau joystick ea. hahaha.. tapi pakai real instrument dalam kapal terbang okay... hahaha..

nampak susah tapi senang je :)
macam2 la yang diorang cerita kat kitorang semalam.. salah satunya ape yang diorang belajar dekat MFA (Malaysian Flying Academy).. dorang cerita la pengalaman dorang mase terbang.. gaji.. steward dan stewardess yang sentiasa mengepit tu.. hehehe.. terus jadi lagi menarik... paling best masa kitorang bawak simulation.. masa tu memang kita dapat rasa macam kita bawak kapal terbang.. segala tanggungjawab nak bawak beratus2 passenger (bagi commercial pilot laa) tu macam terasa dekat kujung jari je sebab kita pon nak selamatnya nyawa sendiri... huhuhu...

nampak x keseriusan aku?? hahahaha.. tu abang Haziq. die pon pilot gak :)

semalam, aku antara yang paling first take off... maksudnya paling awal terbang la.. yang lain still terhegeh-hegeh lagi... huhuhu... pastu aku laa yang first landing dengan selamat.. tapi rasenye aku dapat jadi cmtu disebabkan sorang abang haziq pilot ni yang menjadi instructor aku.. huhuhu...

heli plak :)

memang best gile bile die start bukak cerita pasal GAJI !! hahaha... oke.. starting punye gaji 10k dan lebih... waaaaa... kalo kite da otai da ade banyak FLIGHT HOUR dalam tangan lagi laaa mahal.. bole naik jadi 40k SEBULAN... wahhh.. makan tido memanjang.. huhuhu... bile dorang cerita pulak pasal peluang pekerjaan yang dah tersedia oleh MAS dan lain-lain terus aku jadi minat nak menceburi bidang piloting ni... huhuhu...

me with Haziq
waahahahahaa.. FLY TO SEOUL ! hahaha
cakap saja xde guna.. kite bagi tengok gambar k.. hehehe

SERONOK !!!
prrroooonggggg ! konaa kirii !!! prrroooooonnngggg ~! naik dengan speed 180 knot ! prrroooooonnnngggg ! hahaha berangan
hahhaa.. langgar peraturan is good :)
hehei
wassalam :)
harap enjoy... :P
n doakan aku jadi pilot satu hari nanti :)
AMIN !!!

Thursday, December 23, 2010

abeh duet aku !

heeee... disebabkan nak keluar anto kedai suro watkan skinny, aku kena saman.. haish.. ni resit die.. huhuhu.. gambar ni xde dalam FB sebab kalo dalam FB terlalu kontroversi... hehehe.. 30 aku lesap !

hahaha.. pedulikan aje

Tuesday, December 21, 2010

crash plan

sape sangka, benda yang kita tak jangka tu laa yang best.. ahahaha.. macam aku haritu.. woowowowowowo000tttttt.... hahaha.. (bayangan ke "suatu masa dulu")

cerita nya bermula macam ni. sorang rakan aku nak buat road trip pegi ke Sungai Klah Hot Spring. suatu tempat yang dekat jugak dengan besout di area Sungkai, Perak. mengikut cerita, hot spring ni terkenal gile.. sampaikan orang Jepon dan amoi amoinya datang sini mandi manda.. hehehe :P almaklum laa dah ade lesen laa katekan.. aku pon cakap jela orait. so, dalam pukul 10 30 pagi aku pon gerak laaa dari rumah ke rumah member aku ni.. ingatkan ramai, hahaha.. rupenye aku sorang je kat situ tunggu orang len...

ahahaha.. sembang macam ramai gile nak ikot tapiiii.. hampeh.. huhu.. so tunggu la dekat rumah die.. yang aku plak satu, pegi laa ajak member aku yang dekat Behrang sane.. tengah amik lesen.. dorang cakap, dorang pegi bile da abes.. sooo... confirm laa.. oke, yang aku ni plak tertunggu-tunggu la sebabnya member aku ni cakap die nak tunggu member die siap dulu... tapi member die nie ade yang repair moto dulu laa, blom bangon laa.. adoooyyy.. so tercegat la dekat situ sampai da nak dekat pukul 11 30..

tiba-tiba, satu fon call dari mmber aku tadi.. die cakap "ko kat mane?" aku pon cakap laa aku blom gerak lagi.. pergh, macam frust semacam je nada die bile die cakap ngan aku pastu.. ahahaha.. pastu, aku dengan hati yang menggelabah ni pon cakap laa yang suro dowg masuk dulu.. aku plak gerak sowg2.. hohoho

punye la laju n agak merbahaya gak laa manuver-manuver aku atas jalan raya tu.. rupenye dowg tengah makan dekat kedai simpang nak masuk sungai klah tu... adesssss.. kalo aku taw, slow2 pon bole tadi.. whatever laaa.. janji da sampai.. mula2 kan plan nak pegi hot spring.. tiket 10 hengget ! hahaha.. mmg xbanyak tapi kami xde duet.. just student skola menengah je,.. xde part time keje pon.. so.. keputusan ! pegi TESONG ! hahahaha...

ini lah pic kami..

oke.. mase ni baru sampai... berpenat-penat walaupon xjao mane pon tapi akhirnya sampai jugak ! SUKSES !
ni laa moto kami.. novo, aku pnye, sebelah tu, uli punye, last skali tu, am pnye.
kami generasi AG* sebab sekarang dah AH*
rider atas moto.. sorang xde sebab penyegan sangat.. ahahaha
kami generasi L.. hahahaha
murah-murah je..  xde arai pon
si penyegan punye seluor..
tempat da terbarai disebabkan kes rogol.. ahahaha
fully reserved.. =D
sape nak bela beok nie.. ahahaha
sume pakat mandi bogel ! ahahahaha
ignorekan ketidaksenangan anda.. ahahaha
minum sebentar.. tunggu hujan berhenti dan dengar cerita merepek menipu sorang pakcik tu.. ahahahaha
singgah sebentar :)
dekat sini laa kitorang share macam-macam cerita.. masa ni hujan tapi renyai-renyai.. masa balik tu kitorang main horn-horn.. hahaha.. memang lawak gile sebab setiap kereta n kedai makan kitorang horn.. hahahaha.. dollll saja :P

pas dalam sejam lepak situ kitorang balik... memang best laa kot.. walaupon plan tiba-tiba.. huhuhu... kalo nak taw.. mase balik tu hujan... tapi xlebat la sangat.. jalan berlopak.. kitorang main2 simbah2 pas moto kotor abeh baru laa sampai rumah.. ahahaha.. ngek laa.. harapan bole buat konvoi lagi gempak.. :) wassalam

Sunday, December 19, 2010

setting equalizer korang ?

oke.. sekarang nie mari kite diskusi sesama tentang ape setting equalizer korang.. oke.. ape itu equalizer?


equalizer ni mengikut definitionnya : An Audio Equalizer is used to adjust or fine-tune tone or frequency response in an audio system.

xpaham? mengikut Translate GoogleEqualizer audio adalah bahagian yang digunakan untuk menetapkan respon nada atau frekuensi sistem audio untuk mencapai kualiti suara yang diinginkan.

haaaa.. aku rase translation dari google tu da betoi da.. huhuhu

oke.. lets pahamkan.. bunyi ni sebenarnya frekuensi.. frekuensi ni pulak getaran yang dilakukan oleh sesuatu nada tu dalam masa seminit.. kalau kata 60Hz, ataupun 60 kali vibrate seminit, kita akan sebut sebagai 60 hertz. lagi rendah nilai hertz tu lagi rendah laa bunyi nya.. seperti contoh bunyi bass dalam lingkungan low hertz. kalau bunyi yang berdesing tu termasok dalam high pitch kot rasenye.. hehehe (harap betulkan kalau ade tersalah fakta k ^_^)

oke lah.. cukup untuk pelajaran kita harini.. harini aku nak share kat korang setting equalizer untuk iTunes aku.. hehehe.. kalau kornag ade follow aku, aku ade buat video air coca cola bergoncang dalam botol.. tu pon disebabkan oleh setting equalizer, kualiti speaker,dengan kualiti file MP3 tu sendiri.. oke lah.. ini lah die settingnye

Setting mase video coca-cola

Second setting

Pakai untuk lagu biasa
haaa.. tu la die... kalau korang nak tiru pon bole.. hehehe.. kelebihan equalizer ni adelah lagu tu lebih sedap dek telinga.. :P tapi lagu tu akan jadi xori macam yang direkodkan di studio.. tapi xpe :) wassalam...

Saturday, December 18, 2010

senangnya dalam hati ^_^

senangnya dalam hatiii..
kalau berawek dua..
hahaha... idok ehh.. gurau aje.. ehem.. apekah yang aku maksudkan dengan "senangnya dalam hati ^_^" tu??? haaaaaa... senangnye dalam hati sebab sekarang kan dah ade lesen.. hehehe... so sekarang ni ade la kot sedikit kebebasan untuk "lepak".. hehehe

tapi kan.. persoalan ni selalu sangat berlegar-legar dalam kepala HOTAK member saye.. hehehe.. saye ni hanye tukang sampai je.. die cakap 'kenape bile xde lesen polis beriya nak tahan tapi bila dah ade lesen polis wat derk je?'

hahaha.. rupa itu laa soalannye tapi dengan intornasi yang lain laa kot..

korang nak taw tak.. sekarang ni tengah tengok mari menari yang final. tengah tunggu result.. hehehe.. sooo.. gudbye.. nak layan MM jap :P

cam bodo je ann post nie =.=

Wednesday, December 15, 2010

samseng ott

cube korang bayangkan.. korang ni bersiar-siar naik ape jua kenderaan yang bole dinaiki.. tak kira laa gajah ke, troli ke ape ke, xkesa laa... korang melihat pemandangan yang cantik, indah lagi berseri al kilau mata memandang, dengan angin laju disebabkan korang nek kenderaan, dengan cahaya matahari yang mendung2 menampakkan lekuk2 wajah tuu, TIBA2, terdengar satu suara yang memanggil ataupon orang cakap 'sweeet'..

n then korang pon mencari dari mana datangnya bunyi tu.. toleh kiri xde orang pon, tetiba pandang kanan ternampak ade orang berdiri atas bukit mengangkat tangan.. n then muncul satu jari yang tengah tu.. korang pon taw la kan... huh !

pelik tapi benar.. ape motif dorang berbuat cmtu?? tu laa peristiwa yang aku lalui tempoh hari.. hmmm... agaknye dorang xpuas hati kot.. xpon mungkin dorang nie cetek pemikirannye.. entah laa... aku pon xfaham.. mungkin itu satu cara mereka2 yang dimaksudkan itu mencari publisiti.. mungkin laa jugak kot ade awek dorang kat situ (yang aku xperasan).. n dowg nak tunjuk hebat la kot.. huh.. pelik pelik.. xpenah aku jumpa orang macam tu.. mungkin itu first time.. waaaa.. tahniah laa sebab anda menjadi orang pertama berbuat begitu.. HAHAHAHAHAHA XD

haha.. itu sume bajett je.. bak kate member2 aku laa.. orang sebegitu xpayah nak dilayan sebab orang begitu saje nak cari masalah je.. hahaha.. mungkin laa dorang tu tinggi sikit umurnya dari aku, tapi mungkin pemikiran dorang xcukup luas nak lawan dengan aku.. sebab diorang just terperok dekat kampong halaman dorang.. dorang xpernah keluar dari halaman dorang tu.. mungkin pemikiran dorang tu berkembang di dalam halaman tu je.. n xde input dari luar..

hahaha.. ape-ape pon.. xbaik sangka buruk.. tapi tu bukan sangka buruk.. tu kenyataan.. ape pon.. aku doa jela korang dapat hidayah bila korang tue nanti.. ahaks XD

Saturday, December 11, 2010

photoshoot NIGHTMAREEE !!

pergh.. dalam bebanyak photoshoot yang aku hadirkan diri mungkin ini laa yang paling mengerikan.. salah satu sebabnye aku ni solo shooting.. tangkap pic sowg2.. hoho.. besenye ditemani oleh my bro.. tapi kalini alone.. hahaha.. pastu kalini pnye shooting macam sangat menguji kesabaran dan kepintaran aku.. hahaha

satu, kena pikir shot yang menarik.. pose ape sume.. pastu kena pikir macam mana angle yang nak ditangkap tu.. pastu kena pikir lagi setting kamera.. pastu kena pikir lagi audience yang menyemak kat situ.. waaaaa. dengan rumah yang agak crowded dan kepanasan melampau yang ditempuhi oleh aku sebabkan rumah yang crowded tu...

warrrrgggghhhhhhh ! penat sungguh.. salah satu sebabnye nak 4 roll.. tapi pengantin xmemberi kerjasama.. hahaha.. maklum laa.. kalau pengantin tu anak dara ngan teruna bolee la tahan.. sebab kalau kita suroh pelok sikit, die nak pelok banyak.. bile suro touching mulut, dowg kissing tros.. agagagag.. xtahan da laa tu.. tapi ini pengantin agak berumur.. sooooo.. hahaha.. masing2 segan alpemalu :P

tapi walaupon penat, aku still dapat pengalaman baru.. sebab kalau first timer kite susah, yang len2 tu insyaallah akan senang.. so, doakan laa aku dapat perkembangkan bakat aku ni ke tahap yang lagi tinggi lagi k.. wassalam :)

Wednesday, December 8, 2010

selfishness

this is a great example of man being an A*S*O*E . lol !


Tuesday, December 7, 2010

biow aku susa janji ko senang

hah.. kate2 dekat tajuk tu memang ada aku tujukan dekat seorang makhluk Allah nie.. tapi orang tu xboleh la aku nak bagitau.. die ni terlampau dengki.. ntah la.. xterbayang satu perkataan nak menggambarkan seorang ni.. die tu terlampau laa jeleskan aku nie sebabnye aku selalu on9.. senang cakap die dok serumah tapi BUKAN mak n ayah k. orang lain.. die nie pantang nampak aku on9.. meruap-ruap je muke die tengok aku on9.. yelaa.. dulu tu time xde FB orang sebok2 berFB xde plak die nak amik pot.. tapi sejak duduk serumah nie, semakin meletop-letop gunung berapi dalam kepala batu die tu... bile die nampak je aku on9, modem streamyx kat WiFi tu die cabot supaya aku xbole nak on9 da.. ntah ape laa yang die nak dengkikan sangat.. aku ni on9 dok memburukkan name die ke?? (sekarang ni yela kot).. ade aku kacau hidup die ke?? eeee ! ni yang panas nie.. rlek azim rlek.. ok, sekarang nie akhir tahun kan? bukannya aku kena study pon.. bukannye aku sebok ngan assignment ke ape ke.. DAK SKOLA LA BHAI ! die xpaham aku kot... mentang2 die tue die ingat sume orang kena dengar cakap dia la tu... xsemestinya... ntah laa.. dulu die ade rumah sendiri die duduk la rumah die.. bila dia balik kampung pon rase meriah je. rase happy je bila die balik.. tapi sekarang nie ape ??!! da dok menyampah da aku tengok die tu.. kalau diikutkan hati, xhingin pon dok serumah ngan die.. biar laa aku dok sorang2 dekat besout pon xpe asalkan aku happy.. ish.. hal terok nie.. xbole jadi aku cmni... oke laa.. xpe.. aku paham aku sape dekat rumah tu.. xde hak pon nak melawan.. tapi atleast hormat jugak orang len.. jangan nak pikir aku je kena hormat die..

penyudahnya.. kemudahan dekat rumah sendiri pon aku xhingin nak gune.. so aku lepak laa WiFi hotspot dekat kedai YEONG.. mudah.. free pon free.. xde sape nak mara aku.. cume kena tahan nyamuk je sikit.. hmmmmmm =.=

joget lambak

assalamualaikum w.b.t wat all the pakcik and makcik reading this.. wahahaha

citer kali ni pasal first time aku pegi joget lambak kat rumah orang kawen.. bahase senangnye FUNCTION laa.. alaaa... dulu dak baik.. duk rumah saje.. hahaha.. sekarang ni da berhantu siket so sume ni adelah kehendak sendiri.. huhuhu

so bertarikh 5/12/2010 haritu aku ke funtion berkenaan yang berlangsung kat kampong aku je.. memula tu band strum lagu leleh.. hahaha.. dorang bole siap cakap "betoi ke aku da 4 kali nguap ni??" hahaha.. bebodo je :P memula tu lepak2 jela melayan lagu yang jiweng tu.. dok nyembang2 pastu makan mee hoon yang tuan rumah buat.. huhuhu.. satu lagi,tapi bukan niat nak mengutuk laa.. PENGANTINNYA ORANG TUE ! hahaha rambut pon da gugur da yang belah ateh tu... almaklum laa dato' pangkatnya.. hhohoho.. binni nyew punye laa lawwa,.. haaaaaaaa... besh wooo.. tapi isk3.. lawak2..

huhu.. jahat toi aku nie.. ni sebenornye cerita tentang yang agak buruk la kodd.. huhuhu.. mase start je function yang betoi2 happening tu, nampak da kelibat2 manusia yang starting event malam tu.. memula macam lawak pon ade tengok dowg gelek tapi hahahahaha ! aku pon layan ! hohoho.. ntah le kenape.. macam lepas segala tension aku mase dok gelek tu.. tapi lawak ! hahaha.. gelek sambil gelak... satu dua lagu da xlarat da.. aku dok lepak2 je ngan member kat tepi.. tengok dowg gelek lagi.. hahaha

aku nie xde la kate endurence sangat... so koi 11 pon balik.. hahaha.. xpasal2 kena mara dengan awek ! hahahahahahahaha

agak lambat sebelum event best mule.. agak2 dari pukol 9 tu lagu jiwang sampai pukul 10 pastu baru laa lagu rancak...

Saturday, December 4, 2010

tertekan dan tekanan

ape yang aku maksudkan dengan tertekan dengan tekanan ni? hurm... banyak yang aku bole maksudkan dengan tertekan dengan tekanan nie.. antaranya sebab cuti ni laa... ok.. let see. harini baru 4/12/2010 kan.. so kiranya bulan ni baru je dalam minggu yang pertama... cuti da masuk minggu ke-3.. n ade lagi 3 minggu untuk cuti.. waaaaa... BORINGNYE ! hmmmm.... xde nak gelak2 da... memang serius aku nak gtaw hampe nie... boring yang teramat.. bila ade lesen nie udah xtaw nak pegi ke mane... bila keluar je ade la mulut2 yang bercakap tu... itu la yang xnak dengar... kalo bercakap benda yang menarik perhatian pon xpe laa jugak... ini, benda yang buat sakit hati.. ishhh.... makin cakap makin berdose plak terasa di hati nie.... bencinya aku perasaan nie.. tu laa.. orang cakap mmg time2 remaja ni laa yang saat paling susah nak hidup n aku rasekan cakap-cakap dorang tu betoi bebeno... ish... xsuke laa.. !!!

kena pulak 3 minggu lagi nak menghadap benda yang tidak disukai tu... eee... ntah laa.. aku xtaw ape yang terbaik untuk aku sekarang nie... aku xtaw ape yang aku mesti buat... dorang pon macam xpaham perasaan aku je...??? sooo... solution : LANTAK KAN JELAAA

Wednesday, December 1, 2010

Sami Yusuf

waaaaa... buat pertama kalinya aku post selepas aku post satu post... hahahaha.. fenin ~
bukan ape, memula tu da post satu cerita... lepas tu view la blog.. terdengar plak lagu blog aku nie.. healing..
waaa.. sedap sungguh :) so.. nak buat satu post pasal lagu nie la demi credit untuk sami yusuf :)



Sami Yusuf, seorang penyanyi kelahiran Britain. merupakan artis kegemaran aku gak.. yelaa.. rock2 jugak.. tapi islamic pon layan beb.. hehehe.. xde la.. sume aku layan.. kecuali lagu ngarot2 tu je x.. link ni plak laman web rasmi die . sebenarnya dah lama da minat kat sami yusuf.. tapi kemunculan sami yusuf dekat Malaysia xsegempak macam maher zain.. dua-dua sama sedap.. tapi mungkin sami yusuf lebih bersifatkan timur-tengah. yang merupakan jiwa aku gak. hehehe... tapi percaya atau tidak yang lagu sami yusuf ni pernah buatkan aku menangis. serius beb... xtipu.. tajuknya Mother.. memang aku pernah teresak-esak menangis bila dengar lagu tu...

sekarang ni sami yusuf tampil dengan kemunculan albumnya yang bertajuk Wherever You Are. lagu yang mungkin korang tengah dengar ni sebenarnya lagu sami yusuf gak.. tajuknya Healing.. memang sangat merdu n sedap wat didengari..

lagu islam.. 
waaaahhh ;')
bila aku sedih, aku jadi ceria balik
bila aku marah, aku jadi oke balik
bila aku putus asa, datang balik harapan tu...
that's why i love islam :)

sampai bila nak tunggu lagi nie?

sehari, dua hari, tiga hari, empat hari, lima hari, enam hari, tujuh hari, lapan hari, sembilan hari, sepuluh hari da aku tunggu selepas aku daftar lesen memandu aku tu.. semua dah aku selesaikan.. ceramah demi ceramah demi latihan aku hadirkan diri demi satu kad yang menjadi titik tolak dalam hidup aku... hahahahha.. poyo toi ayat =D

what i mean is, da lame sangat da aku tunggu untuk lesen ni... ishhhhh >:( lambat toi abang lan ni buat kerja... hahaha.. (xbaik marah-marah dekat orang lain).. xpela sabar jela.. hahaha.. kalau korang follow aku dekat facebook, mesti korang ade terbace satu post.. SABAR JELA WEHH.. hahaha.. yang aku maksudkan dalam post tu, benda nie laa.. waaaaa...

rahsia suda terbongkar meyh.. :P

so sekarang ni menunggu jela panggilan dari PERWIRA enterprise. hahahaha.. tempat aku ambik lesen tu... CALLO =)

Thursday, November 25, 2010

baru seminggu dan aku da rase kebosanannya

assalamualaikum w.b.t kepada pembace sekali.. tu pon kalo bace laa... kalo tengok gambo je bek takyah..

cuti akhir thun.. dengor je cuti mase time sekolah dulu memang bebuluu je.. memang xsabo sabo... memang nymbang lebat nak buat itu laa ini laa.. tapi bile cuti menjelma, belum seminggu aku da rase kebohsialnan nye.. hahaha.. yeke... bole laa.. sebab ape,aku da xde idea nak buat ape da.. sebab keterlampauan bosannye duduk rumah SAHAJA ! xtaw nak kemana da.. mungkin terlampau awal lagi nak cakap boring tapi tu laa kenyataannya..

tahun lepas pon nak tunggu punye la lame baru family nak buat trip.. pergi awana kijal dekat terengganu... waaa... best3 :) tapi tu laa, da nak akhir tahun sangat la baru dorang berpikiran cmtu.. (tunggu payment n gaji masuk kot) hahahaha.. tahun ni tak tau lagi nak kemana tapi akak cakap die nak buat passport.. waaaaa 0_o.. hehehe.. tapi aku xikot la kot.. hmmm.. mungkin trip tu dowg xajak aku... tapi...

XPE !
AKU DA ADE LESEN !

hahahaha.. kan aku da cakap da.. cuti ni bebas siot ! waaaa.. tapi tu laa.. kena beringat gak dalam enjoy tu... plan memang lebat tapi nak buat tu yang haloi.. hahaha.. cakap nak kerja la ape laa.. hmmm.. jangan hangat2 kopi o da laa.. hahaha sebab yela, bile kite da cakap something n orang da taw, kite kena usaha jugak la bagi terlaksana sebab contohnye kalo aku beria cakap nak kerja ape sume tapi x pon, bile orang tanye da naik segan.. hahahaha.. tapi tu laa.. member pon nyembang je lebat hahahahaha....

dalam seminggu pertama ni, ape yang ade sangat pon... dok amik lesen, jumpa abang lan yang spoting tu.. pastu kena PAKSE tusyen seminggu straight ! waaaaa... mati doe... perit la kot... tapi minggu depan ade lagi.. ish.. xsuke xsuke ! kenape laa baru cuti je da kena pakse macam nie.. xdatang kunk cikgu nak buat itu laa ini laa.. eeee.. pahape... nasib baik la jugak ade WiMAX yang sentiasa menemani aku, dan juga facebook yang xlekang2 muke aku dari depan monitor..

so mintak2 la benda ni xberpanjangan sampai ke bilan 1.. hahaha.. cause it will be SUCK !

shooting harini :)

Tuesday, November 23, 2010

sape nak buku KPP.. sila dapatkan dari saya :P

wahahahahahaha... mentang-mentang da lulus ujian teori, nak bagi buku kat orang da wooo... hahaha...well, simpan pon xde buat ape... buat semak agy adela.. so nak bagi percuma je buku KPP tu... :)

Thursday, November 18, 2010

Cuti 45 hari yang mendatang =.=

seminggu bercuti xbuat ape-ape pon dah macam kera putus cinta.. =.=
susa mau hidup.. yela.. mane taknye.. bila kita nak berehat sikit, time tu la mak ayah atopon adik bradik nak lepas geram nak suro buat something.. bukannya berat tulang tapi MALEH ! haha.. bukan lebih kurang ke?? =.= tapi tu baru seminggu.. darabkan dengan 6.428571428571429 kali dan korang akan dapat ultimate kobohsanan.. wahahahahaha

bila dengar je 45 hari tu macam best je kan.. walaupun aku sekarang pun da start cuti sendiri tapi adakah cuti yag aku ambil ni berbaloi.. sebab aku takut aku xde kerja lain mase cuti ni... 45 hari wat orang kaki ponteng tu memang la bagaikan bonus untuk dorang.. tapi i'm not like them.. waaaa.. huuurrrmmmmmm :( tapi bak kata pepatah yang aku reka sendiri, 'xde kerja cari kerja'.. wahahahaha.. toi x..

TOYYIB ! Berikut merupakan plan untuk cuti dan insyaallah akan disertai dengan description :

  1. Kelas pengambilan lesen motor L&P:
    • Insyaalah aku akan ambil lesen motor ni bila tiba masanya. hahahaha.. tarikhnya insyaallah kalu xde aral yang datang aku nak ambil 21 haribulan November ni.. wahahahhaa.. tarikh keramat la konon :P dulu kalau tidak 14 haribulan dah nak ambil da tapi disebabkan aku terlibat sama dengan kem ibadah yang dekat sitiawan tu, so xdapat la nak amik lesen.. TAPI ! kedengaran seperti abang aku nak suro pegi shooting gambar orang kawen dekat Tapah. XNAK ! XNAK PEGI ! LESEN FTW ! LESEN ! LESEN ! :P
  2. ON9 24 JAM ! :
    • hahahahaha.. boleh dikatakan ini plan paling setan laa.. hahaha.. sebab ape, abang aku dah mengamuk-ngamuk da pasal FB ni.. sebab dulu time die xde FB die diam je.. bile die tau potensi FB ni dekat aku, die jadik jeles kot.. hahaha.. sebab nak on9 memanjang.. nasib baik dekat Besout aku pakai W1Max. sebab kalau dekat rumah Teluk Intan, setiap kali aku nak on9 die akan cabut modem streamyx tu.. padahal bukan die yang bayo pon.. sebok je :P
  3. cari kerja la kot :
    • haaaa... ini yang pening sikit ni.. sebab xtaw nak cari kerja ape.. 1, disebabkan faktor umur ni.. 2, pengalaman. NI FESTIME KEJE BEB ! 3, masyuk xmasyuk.. tapi orang cakap kalau betoi nak kerja jangan memilih.. xpe laa.. asalkan duit halal. ade semalam member aku cakap ade tempat perabot nak pakai pekerja.. duit 600 sebulan.. 20 ringgit sehari. aku rase bole kot.. tu la best shoot aku cuti ni.. harap mak aku dapat terima anak die balik2 je masam semacam.. hahahaha
  4. nak ronda-ronda :) :
    • ececeh.. mentang2 da ade lesen nanti boleh la kao ronda2 yee.. hahaha.. well... you know me.. aku xbole duduk diam k.. hahaha.. mesti ade pekerjaan yang aku nak buat :) ronda-ronda mesti laa jao-jao.. xnak laa asyik ronda kampung mini changkat jong.. hahahahahaa.. so, sape nak aku datang tempat korang book tiket cepat2 k.. hahahahaha... :P
waaaaaa.... entah laa.. rasenye macam banyak lagi yang aku nak buat mase cuti ni.. tapi macam kosong je pale otak ni.. hmmm... teluk batik pun macam tempat yang menarik je time cuti ni.. wahahahaha.. layan.. nak bercuti lah.. merata-rata.. nak pegi tepi pantai, nak pegi air terjun.. sume tanpa mak n ayah.. hehehehe :)

JAHAT KO AZIM :P wassalam

Tuesday, November 16, 2010

Selamat Hari Raya Aidil Adha

Assalamualaikum w.b.t wat pembace sekalian :)
Harini tanggal seluar dan baju.. ehh.. clap.. 16 November 2010 bersamaan dengan 9 Zulhijjah. aku nak ucapkan

SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA !
hehehe... harini aku pergi melawat bakal lauk aku esok.. hahaha.. @ lembu2 yang bakal dikerat tu laa.. hehehe.. dok usik2 kepala die.. lembu tu plak wat dono je.. tapi dalam hati aku taw.. cuak gile babi laa.. huhuhu..

anyway, mungkin kalini punye raya aji xbesh n xmeriah sangat sebab aku sambut bese2 je.. adik bradik pon xbalik :'( hmmmm... bila raya aidilfitri yang xsebesar raya aidiladha ni ramai gile yang balik.. kan3? bile raya aji, xde plak nak kemas2 rumah bagai nak ghak.. tapi raya puasa xyah cakap la.. pose pon belum rumah da cat da.. huh.. sedih aku :'(

jadilah macam orang2 di kelantan yang lebih menitik beratkan raya haji ni... korang pon tahu lah kan kenapa raya haji ni lagi besar dalam islam berbanding raya pose.. so aku rase tahun depan aku nak ubah persepsi tentang raya ni.. raya haji yang beriya-iya.. tapi boleh ke??

tah laa.. doa jela yerkk.. wassalam :)

Sunday, November 14, 2010

kem ibadah ~ kampung sitiawan maliii

alhamdulillah.. ana baru aje balik dari kem ibadah menjaddah nie.. hahaha.. berubah ke? bese je kot.. normal jelaa.. hehehe.. so tadi ayah azim tanye.. ape yang ko dapat ?? azim dengan selamba menjawab.. ntah.. hahaha..

so ni skunk ni da sampai rumah da.. dari sitiawan.. dengan badan yang sakit aku menulis la blog nie.. huhuhu.. xkisah laa..

best sangat2 dekat kem ni.. tapi ade lah kot sedikit kehampaan disebabkan rindu dekat somebody.. kebetulan lah kem tu memang satu tempat dengan kampung awek gue.. waaa.. ade lah kesempatan jumpa die walaupun hanya sekadar seminit.. betol.. xtipu.. jumpa seminit je.. ataupun lagi singkat.. memang xsempat bersembang lama... sebab mungkin ramai ustaz-ustaz dengan kawan2 dok usha2.. padahal xde buat pape pon. tapi gitu lah. rindu laah sangat2 kat die :)))

ok.. back to the title keyh.. :)
kem ni merupakan kem 3 hari 2 malam yang dilangsungkan di d'chalet dekat kampung sitiawan, sitiawan, perak. huhuhu.. agak hampa sekali lagi sebab bukannya depan laut tapi dekat muara je.. huhuhu.. so kem ni disertai oleh 100+ student dari daerah batang padang.. waaa.. memang area yang cantik untuk berkenalan dengan kawan baru :) ramai la kot yang sempat aku mintak e-mail dowg n aku da already add dowg :)

best laa. sebab dapat menimbulkan balik suasana nostalgia lame mase zaman2 duduk kat asrama dulu mase pom 1. huhuhu.. nyamuk banyak, nak mandi air xde. dan boring tahap melampau. hahaha

ade satu perkara menarik.. dorm perempuan memang betul2 sebelah dorm lelaki.. emmm.. bole kate satu bangunan tu dibahagi 2, n side kanan laki, left popan.. hahaha. mengong kan.. kalo la pape jadi.. :P nasib baik member aku si cha tu xnampak pape mse die skodeng dak pompuan mandi... bodo btoi.. huhuhu.. situ lah tempat skodeng, tempat berasap, tempat mandi.. hadoi :|

tu jela yang menarik pon.. hahaha.. yang len tu macam laa kem biasa.. satu lagi.. kenape xde gambar?? huhu.. lupe bawak kamera.. xpela.. nnti mmber aku da tag gambar aku aku masukkan kat cni oke.. :)

Monday, November 8, 2010

blog updated !

wahahahhaa.. dengan susah payahnye aku memikirkan ape yang nak dibuat untuk aku melawakan lagi aku punye blog nie.. hahaha.. :)

inilah kisah

bila kita sedih..
kita cari dia..
tapi die marah kita balik..
hati cakap xpela.. sabar jela ye.. die tension kot..

tapi dia xpujuk kita balik..
dia biar je..
hati cakap xpela.. laki kena kuat..

bila kita da oke..
kita cari die balik..
bila dia angkat col..
die cakap kite xsayang die da...
sebab kite xpujuk die..
tapi hati kita xde sape yang nak jaga..
bila kita pujuk..
kita kena mara..
kita kena maki..
kita kena hamun..
die cakap kita dah xambik berat pasal die dah..
tapi hati ni cakap..
die laa satu-satunya...

bila kita cakap kite sedih..
die xcaye langsung..
die cakap kite ni gedik..
die xjage pon prasaan ni..
kite pon menitik air mata..
tapi die cakap die xnak cakap ngan kite..
bile kite col..
die angkat..
die dengor je kite sebak..
die terus letak...
air mata ni menitik lagi..
hati cakap xpela..
aku xnak die sedih sama..

sedang kita sedih tu..
dia hantar mesej..
die cakap..
kalau nak nanges tu nanges laa..
tapi jangan col die lagi da..
menitik lagi air mata ni..

bila kita nak tidur..
kita col die..
tapi die xangkat..
die dah tidur dulu..
hati cakap..
xpela.. penat agaknya..

biarlah cintaku haprak sekalipon.. walaupon pujukan tu aku tunggu dari orang yang sedang tidur.. aku tetap menyayangi mu... :))

Saturday, November 6, 2010

im nobody

who am I?
nobody..
budak yang pathetic..
datang mengganggu ketenteraman hidup orang..

thats me..
--> AZIM HAMIDUN  !!!

Wednesday, November 3, 2010

Wiggy ! ~

wahahahahhaa...

setelah sekian lama menunggu wiggy yang sangat dinanti-nantikan.. akhirnya dapat jugak la aku menatang wiggy nie.. hehehe...

menatang ape nie??? huhuhu


mungkin korang xtaw... mende wiggy nie? kan kan kan.. hehehe...

kalo sebut wiggy aku pon dulu xtaw mende tu.. siap keluar nama pelik2 lagi tu.. rupenya wiggy ni sebenornye macam wireless adapter untuk P1 Wimax punye coverage.. waaaa.. kat besout ade WiMax??
hahaha.. believe it or not.. huhuhu...

ni la untungnya anak felda kat sini.. semua lengkap.. kemudahan semua diberikan :)
so ape yang menarik sangat pasal wiggy nie sampai wujud satu post untuk wiggy nie.. huhuhu.. ok laa.. ceritanye bermula macam nie:

memula ade satu pemberian hadiah secara besar besaran kat peneroka kat sini.. setiap penduduk kat sini akan dapat satu NETBOOK setiap seorang.. untuk besout 3 akan diberi pemasangan Streamyx percuma.. pemasangan je ok.. bil bayar k.. hehehe.. untuk besout 1,2,4 ngan 5 akan diberikan wiggy nie...

kiranya coverage wiggy ni agak meluas jugak la kat sini.. wiggy ni ala ala broadband gitu cume lebih laju.. :)
so aku ni bukan la anak peneroka kat sni.. so aku xdapat la.. sejak daritu aku terngidam nak pakai wiggy ni kat rumah.. huhuhu.. haritu member datang aku sempat suro die bawak wiggy die.. so bole la on9 kat ruma.. huhuhu... memula tu member datang rumah sume pakat bawak wiggy.. huuuuu.. memang berbulu je tengok dorang on9 kan.. hahaha..

so ade la rakan sekelas ni.. namanya Nur Rizan.. hehehe.. xde pape pon antara kitorang k.. :P
die dapat wiggy nie.. tapi rumah die xdapat coverage n lagipun die da pasang streamyx.. so aku pon nak SEWA wiggy ni kat die.. hehehe... waaa.. macam peluang terbuka depan mata.. :)

so aku pon berdialog la:
AZIM: wey, ijan.. rumah ko da pasang tenet an??
IJAN: a ah, kenape???
AZIM: weh, aku nak wiggy ko bole x? aku sewa la..
IJAN: alaa.. masalahnye wiggy tu bapak aku simpan... nanti aku cakap kat die

keesokkan harinya

AZIM: (dalam sms) ijan, kalo da dapat wiggy bawak kat skolah nanti

setibanya di sekolah

IJAN: azim, my daddy cakap bagi die pikir 2 3 hari dulu

hehehe.. macam nak meminang anak die la plak.. :P

esoknya:

IJAN: bapak aku nak jumpa ko...

hah.. so tadi pon menghadap laa daddy ijan tu.. die memang nasihat kaw kaw.. sampai cakap wiggy tu harganya 1k malaysia.. huhuhu.. xcuak pon :P

so aku pon balik laa dengan keriangan di muka aku nie.. hahaha,...

so aku pon tulis n post POST nie gunakan wiggy.. hahaha.. SELAMAT BERON9.. :P

Tuesday, November 2, 2010

bile kite boring ~ :(

bila kita boring, kita buat ape?
when we get bored, what do we do?

bile xde paper exam, kita buat ape?
when we don't have any examination, what do we do?

kami...
kelas 4 sains 1
& 4 sains






buat ini...

ini laa kegiatan kami kat sekolah
first of all mungkin korang dah tengok video ni kat FB aku kan..
hehehe.. saje je nak tulis cerita supaya korang paham sikit pasal cerita nie... :)

tambahan aku lagi.. mintak maaf atas percakapan kurang senonoh member aku yang berkata-kata ttuuuuuttttttt  tu.. hehehe.. sorry la ek.. xsangka plak dorang cakap cmtu time aku rakam video nie..

hehehe... ok laa...
sebenarnya memang dak 2 kelas dah xde idea nak buat ape da.. mase nie, kitorang baru lepas PJ. kasut aku plak basah. sebab main takraw dekat court basah.. hehehe... bengong toi laa aku nie.. balik kelas je, aku bukak tros kasot aku.. waaaaa ! satu bau yang cukup menarik telah datang.. hahahahahaha... xsenonoh toi.. :P

ape nak jadi kan.. hehehe.. datang sekolah bawak netbook.. huhuhu.. pastu men rakam2.. huhuhu.. menunjukkan perangai.. hahaha.. tu kate orang tua-tua laa tu.. :P mungkin dorang xpuas main takraw kot. sebab tu dalam kelas pon jadi.. wahahaha.. bola takraw tu plak pandai je dorang lepas PJ dorang xpulangkan.. hehehe.. sebab bole men dalam kelas.. so, macam tu la keadaannya..

memandangkan dah akhir thun kot, banyak peraturan yang kitorang langgar. hehehe..siap bawak fon lagi tu.. pastu rambut siap panjang (tapi da kena kerat laa ).. hehehe... terok toi bakal senior SMK (F) BESOUT ni.. hahahahhaa...

dengan kegilaan crows zero ape sume. memang kemarok toi dak2 nie.. ape nak jadi.. hehehe.. hmmm.. nak tulis ape lagi ye?? hehehe... out la.. bubuy... :)

Thursday, October 28, 2010

Cikgu tobekkan rambut saya ! :)

waaaahahahaha..
rambut aku kena potong !
huh... nama pemotong !
USTAZ NIK ABDUL HADI
errrrrrrr
kalo cantik xpe gak..
huuuu :'(

tengok rambut yg depan tuuu

side view

Tuesday, October 26, 2010

demam Crows Zero..

uhuhu.. cerita crows zero ni sebenarnya dah lama keluar da. tapi aku je yang xtaw. cerita ni mengisahkan tentang budak2 sekolah yang hancor gile nak mampos yang cuba untuk jadi samseng kat skolah die...
waaaaa...

mmg best laa cerita ni.. mula2 tu xtaw langsung pasal crows zero ni tapi bile member dok Genji Serizawa Genji Serizawa hari2.. n dok asyik mengulang nama tu aje.. aku pon terdetik nak tanye dorang ape binatangnye korang berkata begitu...

so sekarang ni aku pulak yang demam crows zero.. huhuhu... memang gile laa. tapi sayang nya pengikutnya hanya sedikit sebab cerita ni cerita jepun.. bukannya box office meletup-letup kt panggung tu.. huhuhu

pape pon.. ni laa antara kegilaan kitorang sampai terhasilnya gambar ni... hehhee.. hasil kerja aku gak tuu... :)

huahuahua :)

Saturday, October 23, 2010

jom tweet

ehem... hehehe...
nak layan twitter plak laa....

hehehe...

search:
AzimHamidun ok.. FOLLOW ME ! :P

Follow AzimHamidun on Twitter

Friday, October 22, 2010

mak cakap aku ni anak terbiar?

btoi ke??
aku nie anak yang terbiar cmtu je...

waaaaaa.... aku xtaw laa mak aku nampak ape kat aku nie... mungkin laa aku nie da jahat sikit da sekarang nie.. tapi terbiar ke?? mungkin salah dorang kot.. hehehe.. dowg kan selalu bagi aku idup bujang.. hehehe

mungkin dorang cakap macam tu sebab dulu aku xkan lepaskan dowg bila tiba hujung minggu.. ade je nak berjalan mane-mane.. boleh kate xduduk rumah laa.. tapi sekarang ni aku macam da brubah da kot.. aku macam da xde minat nak join dorang pegi mane2 da.. aku lebih suka duduk rumah n rilek je... kenape yerk?? xpaham aku

mungkin sebab perubahan umur laa kot.. n pergaulan aku.. social ngan member kot.. sebab aku lebih luangkan lebih banyak masa ngan member berbanding dengan family aku...

mungkin itu laa yang dinamakan perubahan... hmmmm.. skarang ni kalo dorang nak pegi mane2 bukan tunggu dowg suro tinggal tapi aku yang offer xnak pegi... heheehe.. besh laa hidup cowg2... xde sape nak mara.. bila je mak balik mule laa... pot pet pot pet... heeeeeee... bising laaa

hmmmm... mungkin sebab tu la kot mak gelarkan aku ni anak terbiar.. tapi bagi aku xpon.. hehehe :)

pic for the day :)

Tuesday, October 19, 2010

FUUUUHHHH ! pengalaman berdepan maut

astaghfirullah al-azim.. pengalaman ngeri aku tadi yang baru je terjadi dalam 15 minit tadi yang sangat menakutkan... sampai sakit tulang belakang aku ni sebab nak mengelak dari bencana..

nak taw ke ape da jadi???
macam ni... tadi atas moto laa kan.. cari laa member nak ajak datang lepak rumah... habis satu besout aku carik tapi xjumpa gak member tu.. so aku teruskan laa niat aku nak terus balik ke rumah... aku pon balik laa... dah nak sampai rumah da nie... lagi 100 meter je lagi.. aku pandang ke kanan sebab lalu rumah member aku.. aku pandang je depan balik aku ternampak satu garisan hitam yang samar-samar sebab aku atas moto yang bergerak kan... halus je garisan tu... aku nampak je terus aku reflek..

aku tunduk laa... aku xtaw ape benda tu.. tapi terkena gak laa kepala aku... so bile da lepas je garisan tu aku pon pandang laa belakang.. terkejut betol aku bila aku tengok wayar telefon yang melintas jalan tu da melendut ke jalan... memang ngam-ngam dekat aras tengkuk.. so kalo aku xtunduk laa tadi alamat aku nie da arwah da kot.. huish.. takut betol aku....

tenang azim tenang ! fuuuuuhhhhhh..... takot sangat-sangat.. kalau laa terkena wayar tu kat tengkok aku tadi.. halkum akan pecah.. trakea aku mungkin hancur kot sebab moto aku pon agak laju... tadi lepas je sampai rumah aku patah balik nak tengok betol2 n aku ingat nak ikhtiar ape yang boleh asalkan orang lain xterkena wayar tu pulak... ingatkan nak letak kain ke ape ke bagi orang nampak... tapi tadi ade pakcik sorang tu tengah ikhtiarkan untuk aku... huuuuuu.... takot takot takot :(

hidup MEMBUJANG !

susah kan hidup bujang nie.. I know laa sebab I tengah laluinya sekarang nie.. hahahahaha... kecian kan kat aku?

kenapa hidup membujang?

mak aku laa... selalu duduk berdua.. kali ni mak aku kena pegi kursus dekat bukit merah.. so aku kena laa stay sorang-sorang.. hehehe.. alaaa.. bukannya first time kena tinggal sorang nie.. dalam setahun tu banyak kali gak laa.. sebab mak kena pegi banyak kursus dalam karier die.. xpe laa... bosh gak kot duduk membujang sebab terasa diri ni bebas.. hehehe

ape yang bebas? waaa.. macam-macam laa.. boleh balik malam2.. tapi not too late laa.. mungkin dalam pkoi  1030 tu bole lepak lagii.. hehehe... tapi pengalaman haritu gak laa yang xboleh lupa bila kluar meronda dengan mister AK dalam pukol 1 pagi.. hahaha.. ronda besout mencari kedai mana yang still bukak waktu tu... balik pulak dalam pukol 145 pagi tapi still xde sape yang mara.. :) :)

best tu memang la best tapi bermasalah sikit bagi aku.. masalah aku stat dengan fon aku.. fon aku nie speaker die rosak... so boleh vibrate aje.. so korang taw laa betapa seksanya aku bila dah terlambat nak pegi sekolah sebab bangon lambat... huhuhu.. walaupun cik nadirah col sampai 68 kali pon aku still x bangun2.. macam peristiwa semalam laa.. bangun pukol 7.. haaa.. ape lagi... mandi n tros gi skola.. baju?? pakai laa.. hahaha

ingat nak sambung lagi tapi sekarang nie dah pukul 642 pagi.. so aku takot laa terlambat plak.. :)
jap lagi nak mandi..
gosok baju..
n perhaps buang sampah jap...
hehehe...
bagoih.... :)

Friday, October 15, 2010

buat penunggu semua.. hahahaha

ni pic yang korang nak tengok sangat kan...
hehehe




Tuesday, October 12, 2010

exam ke???

exam? ape itu exam? hehehe... best ke exam? sedap ke?? makanan ea exam tu?? hahahaha

azim oh azim..
ape nak jadi ngan kamu nie.. kemana laa otak kamu sekarang nie ! hahahahaha... xde pikior nak prekse ke?? kate mak aku.. hahahaha.. tapi betul laa... mungkin not in exam mood.. cheywah...

tadi waktu bio, pengetua yang jugak merupakan guru bio aku mula laaa sebutkan tajuk-tajuk yang probably (katanya) akan masuk exam.. yelaa.. sebab die yang buat soalan... dia cakap laa proses mitosis n miosis.. aku geleng kepala.. sebut pulak photosyntesis.. aku gelek kpale lagi.. sebut lagi biotic n abiotic.. geleng kepala.. hahaha.. cell structure.. geleng lagi... cytokineses.. mampoih aku.. hahahahahaha

gelak laa gelak...
sementara boleh.. huhui..
sungguh tak risau aku tahun nie.. astaga...
teruk laa aku tahun depan nak catch up balik semua yang aku tinggalkan tahun nie...
hmmmm... sungguh aku xkasihan kat diri aku yang dah terdesak nakkan keputusan terbaik tahun nie...
hmmmm

ntah laa kan..
itu baru biologi..
add math xyah cakap laa
kalau tajuk yang nak kebelakang nie boleh tahan laa
sebab aku consentrate dalam kelas
tapi tajuk yang awal2 dulu tu
mampus aku
segala quadratic ape tah kebende
function ke ape ntah
sume aku xpaham
macam mana laa aku nak hadapi exam nie..

mungkin sebab tu kot aku xrisau
hahahaha
sebab aku masih bengong xmemikirkan exam lagi
still on9 lagi kan
PMR tahun ni da merdeka da
SPM aku tahun depan
waaaaaaaa
ready ke
cukup ke ilmu aku belajar 5 tahun kat sekolah menengah
nak bawak ke mati tau x !!
ini semua penentu hidup aku
tapi aku wat derk je
wahahahahaha...
astaga

suda suda azim
tahun depan kena struggle
aku wajib untuk study tiap2 malam
wajib untuk siapkan tugasan yang cikgu bagi..
wajib consentrate dalam study aku
no gaming-gaming da tahun depan
aku da puas enjoy da tahun nie...
yeke?
bukan tahun depan nak main jugak ke??
hmmmmm

ntah laaa
lagi laa thun depan mesti lagi banyak cabaran untuk aku exam
dengan study aku
dengan member lagi
even skarang pon still xde feel nak exam taw x
padahal hari isnin depan je
mana exam fever tahun lepas?
kehangatan exam xterasa kat tahun nie
yelaa
sebab xde peperiksaan awam

tu laa sebabnya..
aku banyak main
banyak gilee main
aku pon hairan
kenapa aku xboleh belajar macam orang lain belajar?
orang lain bole tekun masa cikgu mengajar tapi yang aku nie..
dok terjengok-jenguk kat luar kelas..
sampai pengetua panggil aku nie orang asli
sebab aku BATAK !
xpenah tengok dunie katanya...
mungkin betul
orang lain wat revision...
aku menyembang
aku dok sepak2 bola takraw yang ade kat dalam kelas aku tu..
orang len wat homework
aku dengar lagu malam2
aku men mesej
aku xpaham

aku xmacam orang len
sebab tu aku xamik berat pasal exam aku
ya allah..
aku inginkan hidayah dari MU
berikan aku petunjuk ya allah
jaukanlah aku dari kelalaian
jauhkanlah aku dari perkara-perkara yang lagha
ya allah
aku memohon kepadamu
kau berikanlah aku keupayaan untuk aku tekun
supaya aku diredhai dengan ilmu yang diturunkan dari cikguku
moga kau terima doa dari hambamu yang hina ini ya Allah
amin...........

Saturday, October 9, 2010

:] Bila datangnya cuti ~

bila sekolah aku mahu cuti...
pabila cuti menjelma aku pulak bosan tahap dewa mengharapkan ada aktiviti yang menarik nak dibuat pada hari cuti... bila cuti memang aku xde aktiviti langsung.. just duduk melepak macam tu aje... nasib baik laa ade sorang dua member yang baik hati nie sudi layan aku yang keseorangan n yang kesepian sorang2 kat sini... hmmm... baik laa korang.. :D

malam ni yerk.. memang cadangnya nak gi lepak ngan member.. gelak sana sini bikin kecoh. haru biru dunia nie.. tapi sayang setrilion kali sayang aku disuro oleh mak aku untuk follow family pegi dinner bersama family... n disertai oleh makcik2 aku.. hehehe

ntah laa.. minggu ni pon oke la jugak disebabkan ade aktiviti yang menarik nak dibuat.. kalau x tu.. memang kebosanan yang melampau sehinggakan muka naik pucat duduk rumah.. itu laa betapa teroknya tekanan perasaan aku kat sini...

hidup kat Besout pon xseterok hidup kat sini... atleast kat besout aku still ade moto nobo aku yang aku bole dok merempit sana sini.. sini pon ade gak tapi memandangkan saiz kampong yang mini aku xley nak ronda jejauh... hahaha... kesian kan... kalo bawak RXZ laa... nak sprint test pon xabeh gear lagi jalan da kong da.. hahaha.. sempit gile.. hehehe.. tapi tu la die.. hakikatnya Kampung Changkat Jong yang selalu banjir nie.. hehehe

Thursday, October 7, 2010

Kalau diri ini tiada cinta...

Bismillah arrahman arrahim
apa akan jadik kalau hidup nie xde cinta??
ape yang akan berubah berbanding dengan apa yang ade sekarang nie....

hidup ni warna-warni sebab ade cinta
hidup nie bahagia sebab ade cinta
cinta itu buta
xkenal usia, pangkat, darjat mahupon rupa..

orang tu bole hiris tangan die sebab cinta
orang tu boleh minum racun sebab cinta
cinta tu boleh menyesatkan
cinta tu boleh merosakkan
tapi semua itu bergantung kepada cara kita melayari bahtera cinta kita..

remaja....
memang usia gatai nak bercinta..
tapi ramai yang sesat
sebab diorang xde pegangan yang kuat dengan agama..
ramai jadi IBU sebab cinta
tapi bukan ibu yang dari cara yang baik
astaghfirullah
Iman
Iman
Iman

xdinafikan..
aku pon still dalam percintaan
tapi hendaklah aku berusaha untuk mencapai cinta yang dirahmati allah
seperti cinta nabi Muhammad kepada umatnya...
itu yang aku cari terhadap insan yang bernama Nadirah ini...
aku akan memimpinnya
biar aku bercerai tulang sekalipon
tapi aku ingin memimpinnya kejalan yang
dimana aku dan dia akan bahagia selamanya...
itu yang ku harap.. -_-
Amin